Positieve energie van DELTA Energie

Het Zeeuwse DELTA Energie voorziet de provincie Zeeland al meer dan 100 jaar van energie. Maar liefst 80% van de Zeeuwse huishoudens in bij hen aangesloten! Om alle nieuwe mogelijkheden van MijnDELTA op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen, haakten ze Doornvogel aan voor een mooie profielverrijking-campagne met gamification tooling. Dat geeft – net als DELTA - positieve energie!

Case: DELTA Energie quiz

DELTA Energie is Zeeuws trots. Ze werken al jaren samen met verschillende Zeeuwse bedrijven. Bijvoorbeeld voor advies over de verduurzaming van je huis, het installeren van die verduurzamingsmogelijkheden en meer. Dat het Zeeuwse aspect terug moest komen in de campagne, was dus wel duidelijk. Het doel van de campagne: klanten bekend maken met de nieuwe mogelijkheden binnen MijnDELTA, waar achter de schermen maandenlang hard aan gewerkt is.

Voor deze campagne sloegen we de handen ineen met Fightclub, het reclamebureau van DELTA Energie. Zij verzorgden het campagnedeel met o.a. de abri’s en DM. Wij richtten ons met name op het online deel, met onder meer een online quiz en aansluitend een e-mailreeks. Allemaal om het verhaal van DELTA Energie te vertellen, de kennis van klanten te testen en ze te belonen met duurzame prijzen. Met als belangrijk onderdeel natuurlijk het laten zien van de nieuwe mogelijkheden binnen MijnDELTA.

We namen een duikvlucht in het Zeeuwse en gingen aan de slag met het selecteren van beelden (die waren er in overvloed), gaven de quizvragen vorm en schakelden met Fightclub over het mini-zine. Ook wisten we te gekke prijzen van Zeeuwse ondernemers te organiseren. Van een volledig verzorgd diner bij het restaurant Morille en een ballonvaart over Zeeland, tot een prachtig cadeau van een Middelburgse plantenwinkel en vele andere, met name duurzame prijzen. Helemaal Zeeland, helemaal DELTA Energie.

Gebruikte expertises

• Strategie
• Concept
• Copywriting
• Design
• Programmamanagement
• Evaluatie & advies