One-off campagne voor Vattenfall: Warmetruiendag

11-2-2022

Warmetruiendag is de grootste klimaatactie van Nederland. De aanpak is even simpel als doeltreffend. Zet op 11 februari je verwarming een graadje lager en help het klimaat. We vonden het een mooie link met Vattenfall, dat fossielvrij leven binnen één generatie mogelijk maakt. Een campagne kón haast niet uitblijven…

Twee weken voor Warmetruiendag stuurden we de leden van het spaarprogramma Exclusief een mailtje met een leuke aanbieding: Bestel een duurzaam product en maak kans op een warme trui van Fjällräven. Een lekker Zweeds close-at-heart moment, vind je niet?

5x zo veel bestellingen
De boodschap sloeg aan: de duurzame bestellingen schoten omhoog. In de actieperiode werden er 5 keer zo veel duurzame bestellingen gedaan als in diezelfde periode vorig jaar. En bijna 30.000 mensen deden mee met de winactie. Want ook als je even niets wilde bestellen, kon je kans maken op de duurzame trui.

De impact van 1 graden
Van alle bestelde producten, was een radiatorventilator de absolute topper. Niet voor niets: met dit eenvoudig te plaatsen product, kun je het hele jaar door je verwarming 1 tot 2 graden lager zetten én hoef je niet in de kou te zitten. Die paar graden lijken misschien bescheiden, maar als heel Nederland de verwarming één dag 1 graad lager zet, bespaart dat maar liefst 6,3 miljoen kg CO2. Daar draagt Vattenfall natuurlijk graag aan bij.

Deel op LinkedIn