Steun een goed doel via Club Staatsloterij

17-7-2023

Nederlandse Loterij steunt al jaren goede doelen; op dit moment zijn het er maar liefst 18! Doelen die bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland. Met Club Staatsloterij dragen we ook graag ons steentje bij. Daarom bedachten we samen met hen het Goede Keuze Doel. Na deelname aan een prijs, kunnen spelers hun stem uitbrengen op het goede doel dat zij een warm hart toedragen. Dat geeft een goed gevoel én heeft een positief effect op de spelbeleving.

Punteninzet is meer waard
Spelers hadden dit keer de keuze uit: De Vakantiebank, Kansfonds en HandicapNL. Het goede doel met de meeste stemmen ontvangt €15.000 steun van Nederlandse Loterij, de andere twee initiatieven krijgen €7.500.

De Vakantiebank laat mensen met een kleine beurs op vakantie gaan. Kansfonds vindt dat iedereen in Nederland meetelt en HandicapNL maakt het voor mensen met een handicap mogelijk om leuke dingen te doen. Na elke deelname aan de Superprijs of een Direct kans prijs, krijgen spelers automatisch de pagina te zien waar ze hun stem kunnen uitbrengen.
In totaal zijn er tijdens Vakantieprijzen Festival 47.648 stemmen uitgebracht door ruim 30.000 unieke stemmers. En hun reacties waren ontzettend positief!


Spelbeleving vergroten
Het Goede Keuze Doel versterkt niet alleen de missie van Nederlandse Loterij – bijdragen aan een gelukkig, gezond en sportief Nederland – het geven van een hartje draagt ook bij aan het clubgevoel én het vergroot het gevoel van eigenaarschap. Spelers hebben zelf invloed en kunnen zelf keuzes maken. Tegelijkertijd hebben ze andere spelers nodig om doorslaggevend te zijn; een gevoel van samenwerken. Omdat de hartjes ‘plotseling’ werden gepresenteerd, voelde het echt als een verrassing. Want ook als je niet hebt gewonnen, kun je nog wat doen met je punten! Deze belangrijke gamification elementen hebben allemaal invloed op engagement en loyaliteit.

Deel op LinkedIn