Scan-app voor partners van OVMiles

5-8-2020

We noemden het al eerder: de RET loopt voorop in de OV-techniek in Nederland. Om OVMiles ook future proof te maken, ontwikkelden we een app die het spaarprogramma klaar maakt voor een wereld zonder de OV-chipkaart. Want ja, die komt eraan!


“We werken bij de kassa met een iPad. Ik heb alles getest en het werkt. Fijn!” – Maaspodium
De kaartlezers – waar leden tot voor kort acties verzilverden met hun OV-chipkaart – zijn verdwenen. Daarvoor in de plaats is de OVMiles scan-app voor partners gekomen. Het verzilveren van acties verloopt nu via (fysieke of digitale) coupons met een QR-code, die gescand worden via een mobile device. Bijvoorbeeld via de smartphone van de eigenaar van een koffietentje, of een tablet die al bij de kassa in een museum gebruikt wordt.

Toekomst
Vooral hartstikke handig als we straks reizen zonder OV-chipkaart, en die tijd breekt sneller aan dan je denkt. Daarnaast maakt het het bestel- en verzilverproces eenvoudiger, zijn partners niet meer afhankelijk van de kaartlezers én kunnen partners zonder fysieke locatie zich eenvoudiger aansluiten. Ook is het mogelijk coupons aan je Wallet toe te voegen, waardoor het printen van coupons niet meer nodig is, maar nog wel kan.

Team effort
In dit project werkten alle disciplines binnen Doornvogel samen. Team Data, Team Creatie en Team Loyalty bundelden de krachten om tot het product te komen. Vanuit de techniek en de inhoud van het programma is er een app ontworpen en gebouwd. Ook is er een handleiding en instructievideo bij gemaakt, zodat aangesloten partners er snel mee overweg kunnen en (nieuwe) medewerkers op locatie op elk moment terug kunnen vallen op de uitleg. Een mooi voorbeeld van conversational en UX design en copy. Van A tot Z in handen van Doornvogel!

Reacties
“Alles is goed gegaan en klanten zijn tevreden, dus dat gaat helemaal super zo.”
– JACK Rotterdam
“Na de korte installatie konden we gelijk aan de slag met scannen. De app is gebruiksvriendelijk voor ons, maar ook voor de gasten. Het nieuwe scan-apparaat is compact, handig achter de kassa.” – Leonie de Vries, Kiosk Hotel New York

Deel op LinkedIn