Relevant zijn, altijd en overal

12-8-2020

Weet je nog? Opeens gingen alle attractieparken, pretparken, dierenparken en bioscopen dicht. Met z’n allen thuis aan het werk en niet meer spontaan een terrasje pakken. Wat doe je dan? Het thuis zo leuk mogelijk maken!

De effecten van de corona-crisis zijn ook duidelijk te merken in onze loyalty programma’s. De top 5 ‘Best bestelde producten’ zag er na een aantal weken semi-lockdown ineens heel anders uit. Deze nieuwe situatie maakte digitale cadeaus voor thuis namelijk een stuk interessanter. Pathé bioscooptickets waren voor het eerst in jaren niet favoriet; juist Pathé Thuis was ontzettend populair. Ook de vouchers voor streamingsdiensten als Videoland waren niet aan te slepen. Net als Bookchoice, BladCadeau en muziekdiensten Spotify en iTunes. Uit eten gaan kon ook niet meer, dus het werd weer elke dag koken, of natuurlijk eten laten bezorgen. Daar was de Thuisbezorgd Cadeaukaart perfect op zijn plaats.

Steuntje in de rug
OVMiles gaf partners een steuntje in de rug door hun leuke, bijzondere en creatieve initiatieven onder de aandacht te brengen. Zoals een high tea van het ss Rotterdam, of tips voor de beste coffee to go van Rotterdam. En deze, een van de leukste acties van de afgelopen maanden: een Doosje Troost. Alles voor een bakje koffie in één pakket. Zo kon je toch een beetje bij elkaar op de koffie, maar dan ieder in zijn eigen huis. Ook konden leden alle ingrediënten voor een Dudok appeltaart winnen. Of hun eigen miniatuurwereld thuis bouwen, met de Miniworld starterskit.

Acties voor thuis
Ook is Nederland massaal aan het klussen en tuinieren geslagen. Dat zagen we terug in de bestellingen, want cadeaukaarten als KlusCadeau en Huis & Tuin Cadeau vlogen de shops van Vattenfall Exclusief en T-Mobile Extra uit.

Ook voor Club Staatsloterij
Natuurlijk pasten we de prijzen in Club Staatsloterij ook aan op de behoeften van spelers en op wat er mogelijk was binnen de corona-maatregelen. Spelers wonnen bijvoorbeeld een hometrainer, koffiezetapparaat of headphones. Alles voor thuis, helemaal corona-proof. In zo’n geval kun je niet terugvallen op een gemaakte planning, maar moet je improviseren om relevant te blijven. Daar moet je altijd mee bezig én klaar voor zijn. Dankzij ons grote partner-netwerk was dit voor ons geen probleem.

Deel op LinkedIn