Nieuw werk, nieuw merk: GoGoodly

26-7-2022

Als Doornvogel hebben we jaren geleden met Leukedingendoen een eigen merk in de markt gezet. Met een veel bezocht online platform, een cadeaubon en zelfs een bestsellerboek is het uitgegroeid tot een begrip. Maar het werd tijd voor iets nieuws, een fris initiatief dat beter aansluit bij de tijdsgeest.

Duurzamer, inspirerender en beter passend bij wat we als Doornvogel graag doen: de impactvolle (duurzame) missie van een merk tot leven brengen. Dat kan voor een groot en internationaal merk als Vattenfall, maar ook voor een scale-up als HomeQgo. En nu dus ook met een nieuw eigen merk: GoGoodly. Een initiatief dat we samen met ontwerpbureau Jihaa zijn gestart en serieuze vormen begint te krijgen.

Duurzaam = leuk
Met GoGoodly laten we zien dat een duurzame levensstijl ook leuk kan zijn en niet is voorbehouden aan geitenwollensokkentypes. De duurzame consument van nu draagt namelijk sokken die zijn gemaakt van opgevist plastic. En maakt van vegetarisch eten een feestje met de populaire Dutch Weedburger (waar Koningin Maxima naar verluidt fan van is) en Karma Shoarma. Weekendje weg? Dan overnacht de duurzame doener in een bijzonder tiny house, zoals een blokhut, eco floating house, of omgebouwde bunker. Of gaat op stap met een elektrische camper. En om chique uit eten te gaan is er sinds kort ook de keuze uit restaurants met een groene Michelinster.

Eigentijdse helden
Deze duurzame initiatieven zorgen voor eigentijdse helden. Zo is Boyan Slat er met zijn methode in geslaagd om in 2021 816.000 kg afval uit de oceanen te halen. Een waanzinnig, wereldwijd record. En modeontwerpen Bas Timmer, die van afgedankte slaapzakken beschermende pakken maakt voor o.a. daklozen, is ontdekt door het befaamde Franse modehuis Chloé en uitgeroepen tot Next Generation Leader door Time Magazine.

Hier vind je GoGoodly
GoGoodly zet al de beste, slimste, grappigste, lekkerste en meest duurzame initiatieven in de spotlight op gogoodly.nl en op Instagram. En in samenwerking met uitgever mo’media is inmiddels ook een boek uitgegeven, voorzien van fraaie illustraties van Jihaa. Het boek is al getipt door Future Affairs van NRC, dus houd het in de gaten.

Deel op LinkedIn