Kleine aanpassingen, feestelijk resultaat

19-10-2020

We weten dat verjaardagscampagnes het goed doen. Dat zien we ook terug in onze eigen programma’s. Neem nu Club Staatsloterij. Goede open rates, positieve reacties. Never change a winning team! Of kan het altijd beter?

Wat ons betreft wel! Of laten we het zo zeggen: je moet altijd blijven kijken óf je kunt optimaliseren. Dit hebben we laatst dus ook gedaan voor Club Staatsloterij. De campagne behaalde altijd al mooie resultaten, dus dat ging goed. Maar wat ons opviel, was dat vooral de open rates goed waren. Bij de click ratio’s was ruimte voor verbetering. Aan de hand van deze inzichten, kwamen we tot een nieuwe variant van de verjaardagscampagne waarin we gebruik maken van verschillende slimme elementen.

Dit bleef hetzelfde
– Doelgroep en timing. Iedereen die jarig is krijgt de mail op zijn/haar verjaardag.
– Subjectline: “Een cadeau voor je verjaardag”.
– Incentive: extra punten om mee te spelen voor prijzen.
– Copy: iets aangescherpt, maar in grote lijnen gelijk.

Het volgende is aangepast
– Van gepersonaliseerde aanhef en vast headerbeeld naar gepersonaliseerde en persoonlijke verjaardagskaart in het headerbeeld.
– Van stilstaand beeld naar Kinetic element. Het cadeautje stuitert en als je erop klikt, springen de bonuspunten uit het cadeau. Ook de fallback is een bewegend beeld: een gif waar de bonuspunten direct uit het cadeau springen.
Hoe de mail is geworden, zie je hier: de nieuwe versie.

De resultaten

– CTO (= % openers die klikken) stijgt van 39,5% naar 61,5%.
– Unieke openratio blijft stabiel, rond 79% (dit is logisch want we hebben alleen de inhoud van de e-mail aangepast, niet de subjectline).

Blij!
We zien ook een lichte stijging in het totale aantal opens. Dat betekent dat ontvangers de mail dus iets vaker openen. De oude variant werd gemiddeld 1,6 keer geopend, de nieuwe variant 1,8 keer. Niet zo’n groot verschil, maar blijkbaar is de mail leuk genoeg om hem vaker dan één keer te openen. Wij worden vrolijk van deze feestelijke resultaten en gaan weer veel leden van Club Staatsloterij blij maken met deze vernieuwende mail.

Deel op LinkedIn