Is e-mail crisisbestendig?

30-6-2020

DDMA – de vereniging voor marketing en data – deed onderzoek naar het belang van e-mail tijdens de coronacrisis. Wat blijkt? Van alle ondervraagde organisaties geeft bijna de helft aan dat de resultaten van hun e-mails verbeterd zijn.

Het belang van e-mail (voor Nederlandse organisaties) neemt door de coronacrisis dus toe. Maar liefst 72% van de ondervraagden beschouwt e-mail nu als een belangrijker marketingkanaal dan vóór de uitbraak. E-mails blijken effectiever: veel organisaties zien hun open- (47%) en klikratio’s (46%) stijgen.

Is deze verandering te verklaren? Dat is lastig te zeggen. Bij het overgrote deel (61%) blijft het budget voor e-mail in elk geval gelijk. Bij 17% van de organisaties is het budget voor e-mail gestegen. Ook zegt 48% van de ondervraagden op dit moment meer e-mails te versturen dan eerder dit jaar.

Net als Doornvogel, passen ook andere bedrijven hun berichtgeving en tone-of-voice aan op de situatie. Zo lag de nadruk in het begin van de crisis vooral op informatieve, servicegerichte e-mails, waarin marketeers goed letten op de toon van hun berichtgeving. Zo zie je maar: relevant en persoonlijk mailen is altijd belangrijk, zeker in tijden van extremen. Benieuwd naar alle uitkomsten van het onderzoek? Check het artikel en de infographic.

Deel op LinkedIn