Een fijne verjaardag met Voordeel van Samen

5-7-2023

Op je verjaardag bedolven worden onder felicitaties van vrienden en familie is natuurlijk hartstikke leuk. Een volle inbox door verjaardagsmails van je favoriete merken? Kan óók leuk zijn! Een verjaardagsmail wordt namelijk heel goed ontvangen, mits ‘ie aan de volgende criteria voldoet: hij is voorzien van de juiste dosis beleving, bevat een mooi cadeautje én valt op het ideale moment op de digitale deurmat.

Voor Voordeel van Samen – het ledenprogramma van Univé – namen we al deze punten mee bij het maken van de verjaardagsmail. Dat resulteerde in maar liefst drie versies! De eerste groep mails sturen we óp de verjaardag uit. Een digitaal cadeautje: voorzien van een feestelijk beeld en een leuke extra die je mag uitpakken. De mail die we daar tegenover zetten, wordt een dag ná de verjaardag verstuurd. Met de boodschap: klaar voor de afterparty? Zelfde cadeautje, maar net een andere insteek. We leggen deze twee mails naast elkaar om zelf te ontdekken welke variant het best wordt ontvangen. En voor de 50+ groep die misschien niet staat te springen om een ‘afterparty’, maakten we uiteraard een passend alternatief.

Het resultaat? Van alle mails was de CTR erg goed (het percentage ontvangers dat doorklikt). Blij mee! Onderaan de streep scoort de mail die op de verjaardag verstuurd wordt – naar de groep onder 50 jaar – het best; de CTR en CTO zijn allebei significant beter. Maar testen en optimaliseren stopt natuurlijk nooit, dus we blijven kijken wat per doelgroep het beste werkt en waar we kunnen bijschaven. Vinden we leuk!

Deel op LinkedIn