Het apenstaartje viert een feestje!

20-10-2021

E-mail is springlevend. Dat schreven we een tijdje geleden ook al en daar is – gelukkig – niets aan veranderd. Zo blijkt uit het Nationaal E-mail Onderzoek 2021. We pikken de highlights er voor je uit!

Allereerst een leuk feitje: het apenstaartje viert z’n 50e verjaardag. Wauw! Ook e-mail heeft iets te vieren. We vertellen je graag waarom. In het Nationaal E-mail Onderzoek 2021 kregen Nederlanders een aantal stellingen over e-mail voorgelegd. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat e-mail in 50 jaar is uitgegroeid tot een veelzijdig communicatie-, registratie- en marketingkanaal. Maar liefst 67% van de ondervraagden gebruikt e-mail voor het ontvangen van aanbiedingen en exclusieve deals. Mooi nieuws!

65-plussers
Wow! In 2013 las nog maar 11% van de 65-plussers e-mails het liefst op een smartphone, maar nu doen alle Nederlanders dat. Ook 65-plussers!

Jongeren positief
Een aantal jaar geleden dachten we allemaal dat jongeren e-mail in de nabije toekomst massaal los zouden laten. Dit lijkt nu – opvallend genoeg – niet het geval. Maar liefst 62% van hen is namelijk hartstikke positief over e-mail! Ook vindt slechts 4% van alle Nederlands e-mail ouderwets. Kortom: geweldig nieuws!

Deel op LinkedIn