E-mail Benchmark 2022: opvallende resultaten

20-4-2022

De Nederlandse E-mail Marketing Benchmark geeft een duidelijk overzicht van de belangrijkste resultaten en ontwikkelingen op het gebied van e-mail marketing. Een mooie aanleiding om ook weer eens naar onze eigen e-mailcijfers te kijken.

B2C resultaten lopen terug
Een van de meest opvallende bevindingen uit de benchmark is dat de e-mailresultaten voor B2C in 2021 zijn teruggelopen. Dit zien we ook terug als we onze eigen cijfers naast de benchmark leggen. Wat wel opvalt, is dat onze eigen cijfers flink boven die van de benchmark uitkomen. Belangrijk om hierbij te benoemen is dat de benchmark de resultaten van event driven mails uitsluit. In onze cijfers zijn event driven mails wel meegenomen, omdat een groot deel van onze campagnes event driven zijn. Daar ligt deels ook meteen de verklaring voor het verschil met de benchmark.

Event driven mails
Veel van de campagnes die wij versturen zijn dus event driven e-mail campagnes. Dat zijn campagnes waarbij we gebruikmaken van slimme triggers op basis van gedrag- of profieldata. Voor ons is dat voornamelijk gedrag en interacties van klanten met of rondom het loyalty platform van een merk. De kunst is om deze data te vertalen naar persoonlijke en relevante campagnes. Slaag je hierin, dan zul je dat terugzien in de resultaten.

In deze tabel zie je onze COR en CTR resultaten, naast de resultaten uit de benchmark:


De Benchmark

De Nederlandse E-mail Marketing Benchmark voor 2022 is samengesteld uit de data van de E-mail Service Providers Spotler Nederland en Tripolis. Voor de benchmark zijn 15,9 miljard mails geanalyseerd. Onze cijfers zijn gebaseerd op ruim 22 miljoen e-mails.

Deel op LinkedIn