Doornvogel Trendrapport 2023

16-1-2023

Ons Trendrapport voor customer engagement en loyalty lijkt een begrip te worden, met uitgebreide aandacht in onder meer De Telegraaf, Marketingtribune en FONK Magazine. We hebben de belangrijkste inzichten nog even voor je op een rij gezet.

Consumenten snakken in deze donkere tijden naar positiviteit. Verder verwachten consumenten meer dan ooit dat merken hun menselijke kant laten zien, bijvoorbeeld met een lach, met excuses of met hulp. En de tijd van alleen mooie praatjes is voorbij, zo blijkt uit de trend ‘Storydoing’; geen woorden, maar daden is wat klanten verwachten. Daarnaast willen consumenten dat merken zich inzetten voor het milieu en stelling nemen in ethische kwesties. De trend ‘Ethiek & Duurzaamheid’ wordt in 2023 samen met ‘Positiviteit’ dan ook een van de belangrijkste customer engagement & loyalty thema’s.

Een aantal merken speelt hier al succesvol op in. Benieuwd hoe? Per trend hebben we de leukste voorbeeldcases voor je geselecteerd. Van een unieke goedmaker van bol.com tot een heuse pasta timer, een sympathieke campagne voor gezinnen, een AI Tijdreismachine en nog veel meer.

Het volledige Trendrapport 2023 inclusief inspirerende cases vind je hier. Heb je nog andere mooie voorbeelden of inzichten die je graag met ons wilt delen? Laat het ons weten via info@doornvogel.com.

Deel op LinkedIn