de ultieme
digitale klantrelatie

Wij zijn een innovatief marketingbureau dat emotionele binding realiseert met de combinatie van creativiteit, klantinzicht en technologie.

We realiseren onderscheidende loyaliteitsprogramma’s en customer engagement campagnes, waarbij lifestyleprofielen hand in hand gaan met merkwaarden. Merk en klant leren elkaar steeds beter kennen, met relevante extra’s en persoonlijke aandacht. De ultieme digitale klantrelatie.

Meetbaar resultaat

We werken voor mooie merken binnen telecom, banken en verzekeringen, energie, openbaar vervoer, loterijen, media en entertainment. Dit varieert van commodity’s tot het mkb. Altijd met meetbaar resultaat: versterken merkwaarden en positionering, verlenging lifetime, cross- en upsell kansen realiseren en bevorderen ambassadeurschap.

wat wij doen

We inspireren en adviseren over de beste aanpak voor customer engagement en loyalty, vanuit unieke domeinkennis, expertise, insights en benchmarks. We weten wat de consument wil en vertalen dit naar een aanpak met meetbaar én duurzaam resultaat voor het merk. De ultieme digitale klantrelatie.

lees meer

We realiseren innovatieve loyaliteitsprogramma’s, waarbij merkwaarden hand in hand gaan met lifestyleprofielen. Programma’s die een emotionele binding realiseren met de klant. Daarvoor hebben we de specialisten, de tools én de contacten; voor zowel realisatie, onderhoud als doorontwikkeling.

lees meer

Engagement campagnes - of een geheel programma - die klanten in het hart raken. En merken menselijk maken. Wij zorgen met verrassende, data gedreven campagnes voor een persoonlijke beleving en beloning. En een diepere connectie met het merk.

lees meer

hoe we het doen

Bij het realiseren van de ultieme digitale klantrelatie focussen we op emotionele binding in plaats van op het rationele aspect. Dat uit zich in persoonlijke aandacht en relevante extra’s voor de klant; de juiste boodschap op het juiste moment en voldoende ‘wow’-momenten om de klantverwachting écht te overtreffen.

Verrijken klantdata

Om deze persoonlijke en onderscheidende aanpak te realiseren, verrijken we bij alle contactmomenten klantdata op persoonsniveau. De profielinformatie die dit oplevert, vullen we aan met loyalty drivers en resultaten uit eerdere campagnes. Deze inzichten vormen de basis voor onderscheidende engagement campagnes en impactvolle loyaliteitsprogramma’s.

  • A/B-testing

  • Cross- & Upsell

  • Innovatie

  • Lifecycles

  • Klantwaarde

  • Engagement score

team

Niels Crama
Campaign Manager

Aranka Corstjens
Customer Service Manager

Léon Martens
Designer

Manon van de Pas
Loyalty Experience Manager

Everaldo van Doorn
Managing Director

Runet Hogendorf
Copywriter & Content Specialist

Daan Aeijelts Averink
Associate Partner

Stijn Verstappen
Product Owner

Kim de Goeij
Project Manager

Jen Lam
Web Manager

Yvonne Corstjens
Finance Manager

Elisabeth Tettelaar
Loyalty Experience Manager

Caroline Hooft Graafland
Consultant Strategy

Valérie van Laar
Customer Experience Manager

Thumbnail of
Thumbnail of
Thumbnail of
Thumbnail of
Thumbnail of