We vieren één jaar Vattenfall

Vattenfall is alweer een jaar onderweg met hun ambitie: fossielvrij leven binnen één generatie. Een jaar na de naamswijziging naar Vattenfall en de succesvolle campagne, was het tijd voor een update.

Om het eerste jubileum te vieren, maakten we weer een mini-magazine. Vattenfall laat haar klanten daarmee zien wat zij met elkaar allemaal al bereikten. En natuurlijk waar ze nog naar op weg zijn. Lees snel verder!

Case: mini-magazine ‘Eén jaar onderweg’

Vattenfall sloot hun laatste kolencentrale en er werd 150 miljoen kilometer op groene stroom van Vattenfall gereden. Ook haalden mensen massaal ledlampen in huis, zorgde de schone batterij GreenBattery voor een CO2-reductie van maar liefst 80% en heeft Vattenfall nog altijd het grootste windmolenpark op zee. Dat is natuurlijk geweldig nieuws voor het klimaat, maar wat hebben klanten van Vattenfall daar op korte termijn aan?

Precies die aansluiting tussen de missie van Vattenfall en het voordeel voor klanten, vingen we in dit jubileum-magazine. Wat zo mooi was, was de reis die we aflegden met Vattenfall en haar klanten. Een reis met een ultiem doel: een fossielvrij leven. In een jaar tijd is er een hoop bereikt, wat we op een mooie manier in kaart brengen. Klanten dragen bij aan de missie van Vattenfall en ontvangen veel extra's: duurzame cadeaus, initiatieven en meer. Deze dingen dragen op hun beurt weer bij aan de missie van Vattenfall. Zo is de cirkel rond!

De campagne geeft niet alleen inspiratie door middel van storytelling, het bevat ook story-doing. Dit zie je terug in de korte klusvideo’s voor het besparen van energie, zoals het zelf bijvullen van je cv-ketel. Of de Duurzaam Wonen Check voor advies op maat en een handige checklist voor lagere energiekosten. Dit alles zorgde voor een NPS-boost in een periode waar deze normaal gesproken dipt. Ook vertienvoudigde het aantal app-downloads, waren er duizenden aanmelders voor loyalty proposities Exclusief en Blijven Loont, duizenden claimers van producten en minstens zo veel deelnemers aan de Duurzaam Wonen Check.

En tot slot een eervolle vermelding: deze case won de interne Vattenfall Award voor beste customer experience initiatief van 2020. De show werd gepresenteerd door CX-guru Sydney Brouwer en de award werd uitgereikt door Directeur Klanten Cindy Kroon. Een hele eer!

Gebruikte expertises

• Conceptontwikkeling
• Programmamanagement en fulfilment
• Dealmaking
• Design en printbegeleiding mini-tijdschrift
• Evaluatie & advies

Gebruikte tools

• Dialogue Center
• Digital Content Company
• Microsoft Power BI