Activatie van duizenden spaarders

Voor inactieve spaarders van Nationale-Nederlanden bedachten we iets leuks: zet je vakantiegeld op een spaarrekening en krijg een 1/5 Staatslot cadeau! Een campagne die naadloos aansluit bij het productaanbod van Nationale-Nederlanden en de belevingswereld van de consument. Het resultaat van de campagne was indrukwekkend!

Case: NN Vakantiegeldcampagne

Vakantiegeld ontvangen is natuurlijk altijd al een klein feestje, maar het wordt nog leuker als je er een extra cadeautje bij krijgt: een 1/5 Staatslot. Vanuit de data van verschillende loyaliteitsprogramma’s leerden we dat Staatsloten een ontzettend populaire incentive zijn. Geliefd bij verschillende klantgroepen in allerlei leeftijdscategorieën en eenvoudig online te claimen. En voor de Nationale-Nederlanden-campagne paste het goed bij het gewenste zomerse vakantiegevoel. Met daarbij het idee dat je vakantiegeld wel eens miljoenen

kunnen worden. Voor deze campagne maakten we een DM, een eDM en een landingspagina. Het werkte heel simpel: stort minimaal € 1.500 op je spaarrekening van Nationale-Nederlanden en ontvang een 1/5 Staatslot. Dat lieten veel spaarders zich geen twee keer zeggen! Een mooi voorbeeld van een actueel haakje als trigger, dat samen met de beloning zorgde voor het succes van de campagne. Resultaat: duizenden geactiveerde klanten en vele tientallen miljoenen euro’s aan spaargeld.

Gebruikte expertises

• Conceptontwikkeling
• Copy & design
• HTML
• Sourcing & dealmaking

Gebruikte tools

• Digital Content Company