Verrassen en waarderen via gamification

T-Mobile waardeert de loyaliteit en het vertrouwen van klanten.
Zij vroegen Doornvogel daarom een engagementcampagne vorm te geven. Uiteraard op een voor klanten relevante manier. Want, beleving is net zo belangrijk als de beloning.

T-Mobile heeft een engagementstrategie waarbij ze klanten door het jaar heen willen verrassen en waarderen: emotionele binding. De Paascampagne geeft daar optimale invulling aan, onder andere met gamification-elementen.

Case: Thuis Pasen vieren

De campagne ‘Thuis Pasen vieren’ sluit aan bij eerdere engagementcampagnes, maar dit keer had de campagne een opvallend gamification-element. Klanten konden namelijk paaseieren zoeken op de website van T-Mobile. Vanuit dat concept werkten wij de techniek uit, maakten we de designs en copy voor de kinetic eMD’s, ontwierpen we de paaseieren en maakten we bijpassende uitingen voor social. De waardering van de ‘effort’ die

de klant doet - het zoeken van de paaseieren - en het krijgen van een beloning voor die moeite, draagt bij aan de engagement van klanten. Naast de conceptuitwerking, copy, designs en socials kwam ook een deel van de cadeaus van onze hand. Van de leukste e-books voor op je smartphone tot een online te ontwerpen fotoboek. Alles digitaal: van het zoeken van de paaseieren tot de verzilvering van de cadeaus via je smartphone.

Gebruikte expertises

• Conceptuitwerking
• Programmamanagement en fulfilment
• Dealmaking
• Copy & Design
• Rapportage & analyse
• Evaluatie & advies