Een ode aan de reiziger

Naast logistieke verbinder is de RET – het vervoersbedrijf van de regio Rotterdam – ook een grote sociale verbinder. Dit geven zij op verschillende manieren vorm. Met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, service met een glimlach, en bijvoorbeeld: een sympathieke campagne voor Valentijn.

Want, hoe breng je reizigers dichter bij elkaar? Nu het reizen ontmoedigd wordt, ‘echt’ contact nauwelijks mogelijk is en iedereen een mondkapje draagt… Met een campagne die, zelfs op 1,5 meter afstand, in het hart raakt!

Case: Valentijnscampagne voor de RET

Met de ‘Open je hart’-campagne brengt de RET een ode aan de reiziger. In samenwerking met voormalig stadsdichter van Rotterdam: Derek Otte. Hij opende zijn hart en schreef een prachtig gedicht. Dat gedicht ging gepaard met de oproep aan reizigers om ook hun hart te openen en een zelfgeschreven gedicht in te sturen.

Lieve woorden voor die behulpzame buurman bijvoorbeeld. Een geliefde, het mooie Rotterdam of een vreemde. Een selectie van de gedichten werd op de website en social kanalen van de RET getoond en de schrijver van het mooiste gedicht won een diner voor 2 van restaurant Goud. Een hartverwarmende campagne in roerige tijden!

Gebruikte expertises

• Concept
• Copywriting
• Design & animatie
• Fulfilment
• Social media management