Klaar voor de toekomst

De RET loopt voorop in de OV-techniek en monitort, verandert en optimaliseert haar producten doorlopend. Ook met het oog op een toekomst waarin de OV-chipkaart langzaam uit de portemonnee van reizigers verdwijnt.

Om ook OVMiles helemaal klaar te maken voor zo’n toekomst, is er een vernieuwing van het spaarprogramma in gang gezet. De kaartlezers – waarbij je met je OV-chipkaart acties verzilvert – verdwijnen uit het programma.

Case: OVMiles scan-app

Het verwijderen van de kaartlezers uit het programma is een stap richting de toekomst en vereenvoudigt het bestel- en verzilverproces. Het verzilveren van acties verloopt nu via coupons met een QR-code, die gescand worden met de door Doornvogel ontwikkelde OVMiles scan-app.

Het is een innovatieve oplossing die geen extra inspanning vraagt van aangesloten ondernemers in Rotterdam. Natuurlijk is ook aan leden zonder smartphone gedacht. Je kunt coupons vanaf je smartphone laten scannen via de Apple Wallet of hem gewoon geprint meenemen. Een optimale, mobile first klantbeleving!

Gebruikte expertises

• Design & Copy
• Fulfilment: routing & handleiding
• Programmamanagement: partnercontact