Een nieuw programma voor de RET

De RET brengt verbinding in Rotterdam. Met openbaar vervoer, maar ook met inspirerende initiatieven als de Aardig Onderweg Awards, gratis tramkaartjes voor Feyenoord-fans en verschillende hartverwarmende campagne voor reizigers.

Nu hebben we voor de RET iets nieuws ontwikkeld, in samenwerking met Rotterdamse ondernemers: RET Altijd iets extra’s.

Case: Onderweg naar leuke extra's

Het aanbod van Altijd iets extra’s bestaat voor een groot deel uit inspirerende uitjes, zoals de lekkerste acties in samenwerking met de Buik van Rotterdam, korting bij musea en events, een verrassende verjaardagscampagne en meer. Altijd het beste van Rotterdam en altijd een insteek waarbij de beleving net zo belangrijk is als beloning. En dat geldt ook voor de introductiecampagne. In het ontwerp komen de kleuren van de RET duidelijk terug, net als de iconische lijnen van het metronetwerk en de skyline van de stad.

De campagne heeft als thema ‘Onderweg naar leuke extra’s’ en is helemaal RET, met een vleugje winterse gezelligheid. Het campagnebeeld laat een moeder en haar zoontje zien in de tram, die kijken naar een winters tafereel op de schaatsbaan. We maakten uitingen voor in de voertuigen van de RET, op de stations, in huis-aan-huis bladen, social media posts, een mega abri en nog veel meer. Het aanbod van leuke extra’s sloot er perfect op aan, met onder andere korting op het Kerstcircus in Ahoy. Voor het ultieme wow-effect lieten we exclusieve Nike sneakers ontwerpen door VIJZ.

Slechts twee paar zijn er gemaakt, die reizigers konden winnen bij inschrijven voor het programma. En dat zorgde direct voor heel veel leuke reacties en positief rumoer in Rotterdam. En de aanmeldingen voor RET Altijd iets extra’s? Die lopen ook lekker door;)

Gebruike expertises

• Strategie
• Concept
• Copywriting
• Design
• Programmamanagement
• Evaluatie & advies