de ultieme
digitale klantrelatie

Met de ultieme digitale klantrelatie zorgen we ervoor dat organisaties menselijker worden; met persoonlijke aandacht en relevante extra’s voor de klant. Daarmee maken we merken loyaal aan hun klanten. En andersom ;)

Klantinzicht, creativiteit en technologie

We werken met een combinatie van klantinzicht en creativiteit. Daarbij maken we gebruik van geavanceerde tools en verregaande expertise op het gebied van E-mailmarketing, Contentmarketing en Loyaltymarketing.

Meetbaar resultaat

We werken voor mooie merken binnen telecom, banken en verzekeringen, energie, openbaar vervoer, loterijen, media en entertainment. Dit varieert van commodity’s tot en met het MKB en altijd met meetbaar resultaat: verlengen lifetime, cross- en upsell kansen realiseren en bevorderen ambassadeurschap.

wat wij doen

E-mailmarketing

Van de ultieme lifecycle tot en met gesegmenteerde campagnes die we met real-time dashboards monitoren. Van kinetic mails tot en met hyperpersonalisatie. Zo kunnen we volgende campagnes aanscherpen en de communicatie met de klant nog relevanter en persoonlijker maken.

Loyaltymarketing

Van innovatieve spaarprogramma’s met social rewards tot en met verrassende loyaliteitsacties. Van location based toepassingen tot en met aantrekkelijke extra’s via een app. En van 1.000 tot en met 1.000.000 deelnemers. De basis is altijd digitaal, met waar nodig een prikkel in print.

Contentmarketing

Van speciale landingspages tot en met storytelling en van thematische websites tot en met interactieve video’s. En we zijn ook nog eens heel sociaal: van een zo persoonlijk mogelijke invulling van alle social media-kanalen tot en met een gedegen social media strategie.

hoe we het doen

Bij het realiseren van de ultieme digitale klantrelatie focussen we op emotionele binding in plaats van het rationele aspect. Dat uit zich in persoonlijke aandacht en relevante extra’s voor de klant; de juiste boodschap op het juiste moment en voldoende ‘wow’-momenten om de klantverwachting écht te overtreffen.

Verrijken klantdata

Om deze persoonlijke en onderscheidende aanpak te realiseren, verrijken we bij alle contactmomenten klantdata op persoonsniveau. De profielinformatie die dit oplevert, vullen we waar mogelijk aan met drijfveren (o.a. status, zingeving, invloed kunnen uitoefenen), trends & ontwikkelingen en resultaten uit eerdere campagnes.

Klantinzicht en creativiteit

Deze inzichten vormen de basis voor creatieve conceptontwikkeling en de invulling van onderscheidende loyaliteitsprogramma’s, persoonlijke e-mailcampagnes en verrassende content.

team

Account & Strategie

Everaldo van Doorn
Managing Director

Manon van de Pas
Office Manager

Yvonne Corstjens
Finance Manager

Iris Richter
Project Manager

Christiaan Meijer
Account Manager

Caroline Hooft Graafland
Consultant Strategie

Daan Aeijelts Averink
Associate Partner

Loyalty Experience

Angelique Heil
Loyalty Director

Valérie van Laar
Customer Experience Manager

Elisabeth Tettelaar
Loyalty Experience Manager

Claire van der Sluis
Loyalty Experience Manager

Concept & Creatie

Léon Martens
Designer

Runet Hogendorf
Copywriter & Content Specialist

Digital Development

Femke de Leeuw van Weenen
Teamlead Digital

Jen Lam
Web Manager

Nizar Abdat
IT Manager

Niels Crama
Campaign Manager

Eva Monfils
Digital Project Manager